Vrije tijd

VRIJETIJDS BESTEDING

Met de Elnt. Kees Heidt bc. (Commandant Peloton 48) na de gedane arbeid aan een lekker biertje. Ik kon ook nog een boek van Generaal Patton op de kop tikken!    Hoe kom ik aan de mazzel.  (Foto Defensie)

Met de jongens in een mooi strak geheel, op een demo. (Foto Defensie)

Mr. Jerry Blok, sergeant en gedreven pelotonsinstructeur.  (Foto Defensie)

Strak marcherend langs Z.M.  Koning W.A.  op veteranendag.  (Foto Defensie)Luister naar de bijpassende muziek door even op het pijltje te klikken.

Bestuurslid bij de Bond van Wapenbroeders afd. Zuid-Holland, alwaar ik het prima naar mijn zin heb.   Zie de B.v.W. pagina.  (Foto privé collectie)

En een eigen radioprogramma sinds december 2013 elke zaterdagmorgen bij RTV Lansingerland tussen 10 en 12 uur: Nostalgie Behind The Dikes®, een programma voor 60 plussers. Wereldwijd te ontvangen via www.rtvlansingerland.nl  afd. radio of voor de omgeving  FM 92,2  Met veel luisteraars uit heel Nederland, Spanje en de USA . Ik ben daar heel erg trots op.( Foto privé collectie.)

Samen met mijn lieve vrouw die bij de afdeling TV zit. (Foto privé.)

Na het eten op Waalsdorp, hetgeen opgediend was door mijn Surinaamse vrienden. Zij (Sharmine) had me nog zó gewaarschuwd voor de hete sambal. Niet geluisterd natuurlijk en bijna overleden. Vandaar de cola en de brandblusser binnen handbereik…  Deze keer in Luchtmacht tenue.                               ( Foto  Frits Schollaardt)

Een oefening op het strand, afschuwelijk koud, dus dan doe je daar iets tegen. Dat wisten de strandtenteigenaren ook die voor een borreltje rustig €.4.= durfden te rekenen. Schandalig, wat een uitbuiting. ( Foto defensie.)

Collega B.v.W. Peter Martijn, hij doet veel voor mij en heeft ook een boek geschreven: “Van Soldaat Tot Geitengeneraal” verkrijgbaar bij de uitgeverij Boekscout te Soest.  www.boekscout.nl  (Foto  privé.)

Met 16 jaar al bij de Marine. Maar ja, rusteloos natuurlijk, denkend dat het gras bij de buren groener was. Zodoende heb ik ook met de Luchtmacht en met de Landmacht iets te maken gehad en nog bijna 15 jaar bij de Nationale Reserve gezeten.  Achteraf beschouwd had ik bij de Marine nooit weg moeten gaan. Maar ja, je bent jong en je neemt soms verkeerde beslissingen.

Met Sgt. Majoor William Giel op een feestavond van Peloton 48. ( Foto Frits)

Signeren van mijn tweede boek bij Boekhandel Janneke. Sobat Keras Stan Hill filmt de boel.  Janneke kijkt toe op de achtergrond. (Foto Rein Wolters)

Ook nog lid van de Algemene Vereniging Oud Marinepersoneel.

In The Navy  van Village People.  Even pijltje aanklikken en je hoort het.

================================

Air Traffic control & CB station gebouwd, om alle vliegbewegingen in de directe omgeving te kunnen volgen en om contact te maken op de 27Mc. met andere zendamateurs en zodoende technische gegevens uit te wisselen. (Foto Helma Bianchi)

Er zitten er niet zoveel meer maar ik blijf het proberen en luister elke dag uit via het nieuwe systeem  WRLP, zenden op kanaal 18 en ontvangen op kanaal 11,  met weinig vermogen is het hele land te bereiken. Uniek!

Ik werk met een 5 watt President, “Teddy”,  40 kanalen. Antenne is momenteel een Boomerang 27A.   Voor diegenen die daar wat in zien, de roepnaam is  Tango Romeo 8536     Probeer maar uit.